A la Cantata Escolar d’enguany s’estrenarà l’adaptació d’un conte de Pere Calders

A la Cantata Escolar d’enguany s’estrenarà l’adaptació d’un conte de Pere Calders

cantata

El proper dimecres 25 de març a les 7 de la tarda, tindrà lloc la Cantata escolar que organitzen l’ajuntament d’Igualada i les escoles municipals d’art, música i teatre d’Igualada, amb la col·laboració de l’ajuntament de Vilanova del Camí. En aquesta tretzena edició hi participarà l’alumnat de 4t de totes les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí: més de 700 nens i nenes!

La novetat d’aquest curs és que s’estrenarà la cantata que Xavier Cassanyes (música) i Joan Pinyol (text) han escrit especialment per a l’ocasió, adaptant el conte “Raspall”, original de Pere Calders, ple d’humor i d’ironia, amb aquell punt fantasiós i absurd que caracteritza l’obra de Calders. El resultat ha estat una obra que, amb l’afegit de les cançons i l’atractiu d’una música molt actual: Rock, Country, Pop Ballad, March, Bossa, Cumbia i d’altres, ajudarà a difondre i a fer conèixer, entre els infants, un dels autors catalans més estimats.

Com ja és habitual, la primera part anirà a càrrec d’un conjunt instrumental de l’escola municipal de música, concretament de l’Ensemble de Vent, i a banda de les activitats musicals també es podrà gaudir de l’ambientació plàstica que hauran fet els mateixos alumnes al pavelló de les Comes.

A la cantata escolar hi participen alumnes i professors del tres centres organitzadors; així, de l’escola de música hi participarà l’Ensemble de vent —dirigit per Francesc Gregori— , un cor d’alumnes i també professors que acompanyaran la cantata amb els seus instruments; una alumna de l’escola de teatre es farà càrrec de la narració, i el programa, tant la il·lustració com la maquetació ha estat dissenyat per Adrián Haro, alumne de l’escola d’art, del cicle formatiu d’Assistència al producte gràfic imprès.

Els responsables de la formació dels mestres han estat David Obiols pel que fa a la plàstica i Montserrat Roset pel que fa a la música. Montserrat Roset serà també qui dirigirà la cantata.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s