Master-class de Jordi Muray a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Master-class_Jordi_Muray-2
Dels dies 20 al 27 de febrer, l’alumnat de cicles formatius de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps treballa per equips en un projecte creatiu i interdisciplinari que considerem molt interessant, que és la VI Setmana de l’Animació.

El divendres 20 de febrer es va iniciar la VI Setmana de l’Animació de manera oficial amb la master-class de Jordi Muray “Una vida dedicada als dibuixos animats”. Muray, a través d’abundant material audiovisual, va mostrar el procés apassionant i també metòdic i rigorós de creació d’una pel·lícula d’animació, ja sigui en 2D o 3D, o la combinació d’ambdues tècniques. Es va poder veure com, a partir de la història ja concretada s’anaven definint personatges, caràcters, escenaris, etc., primer des de l’esbós fins al producte perfectament acabat. També va ser de gran interès la comparació de les diferents maneres de treballar que es poden donar en estudis i empreses d’animació, la necessitat de col·laboració de professionals d’àmbits diferents però complementaris en aquest camp, així com conèixer una mica més la trajectòria professional del conferenciant.

Cada equip d’alumnes ha de realitzar un curt d’animació basat en una temàtica comuna, que en aquesta edició és els riscos laborals. S’ha d’elaborar tant la part teòrica (guió literari, guió tècnic, storyboard) com la part pràctica (rodatge i producció) dels seus curts utilitzant la tècnica de l’Stop Motion. Cada dia hi ha un treball assignat per poder desenvolupar correctament cada sessió i acabar el projecte de manera satisfactòria. Durant tot el procés de creació d’aquests treballs audiovisuals, l’alumnat compta amb l’ajuda de tot el claustre de professorat de l’escola, que guia i supervisa cada proposta, així com soluciona dubtes i problemes que puguin anar sorgint.

El dimecres, enmig del tràfec conceptual i tècnic, podrem comptar amb un esmorzar col·lectiu ofert per la Unió Turística de l’Anoia, iniciativa que forma part de l’acord de col·laboració que es va establir amb l’escola durant el curs passat, i a través del qual es va crear el nou logotip Ara Anoia. Unió Turística de l’Anoia.
La VI Setmana de l’Animació finalitzarà el divendres 27 de febrer amb una presentació pública dels curts al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia de 12 a 2 del migdia. Per a més informació de tota la programació de la setmana es pot consultar a http://setmanadelanimacio.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s