Inaugurada l’exposició “Independència”, de Jordi Sanahuja, a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

El passat dijous va tenir lloc la inauguració, a la sala d’exposicions de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, de la mostra “Independència” de l’artista igualadí Jordi Sanahuja.  L’acte va comptar amb l’assistència de l’autor i de la directora del centre, M. Goretti Bartrolí, que obrí l’acte, fent referència a la llarga trajectòria artística de Sanahuja i a l’actualitat de l’exposició en relació al procés sobiranista català. Per la seva banda, l’artista va expressar la seva satisfacció d’exposar a l’Escola d’Art i va recordar que les obres presentades formen part d’un conjunt més ampli, una part del qual s’està exposant simultàniament des del passat divendres a la galeria igualadina D’Ara.

En la selecció d’obres que es poden veure a l’Escola d’Art s’hi manifesta tot el potent llenguatge artístic de Sanahuja, en obres alhora de molt gran i de molt petit format, i en les quals s’hi pot interpretar la misèria i el drama humans i, en especial, les dificultats històriques viscudes pel poble català. Són obres fetes, la majoria, a partir de materials reciclats i l’ús d’una gamma cromàtica molt sòbria, reduïda al negre, vermell i cru. Durant l’acte d’inauguració, el mateix Sanahuja explicà que sent la necessitat de ser auster també pel que fa als procediments tècnics quan utilitza només llapis blanc o negre sobre un fons d’un color llis, tècnica que considera suficient per explicar o expressar una idea.

La mostra es podrà veure encara fins al 16 de gener, en l’horari habitual del centre i tret de les vacances escolars de Nadal.

expo-1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s