Master-class sobre el mapping del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll a L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Foto_Master_Pantocràtor-2

El passat dimecres 26 de febrer, va tenir lloc a l’Escola d’Art una master-class a càrrec d’Ester Comenge i d’Albert Burzon sobre el projecte del mapping recentment inaugurat a l’església de Sant Climent de Taüll.

L’estudi Burzon-Comenge, juntament amb l’empresa Playmodes, són els autors d’aquest projecte de projecció audiovisual que permet visualitzar les pintures murals de l’absis, tal i com podien haver estat l’any 1123, any de la consagració de l’església. L’any 1920 les restes de les pintures romàniques van ser arrencades del seu lloc original i traslladades al Museu Nacional d’Art de Catalunya per a la seva conservació i exposició, on es poden visitar encara avui en dia. Comenge i Burzon van explicar al seu auditori com es va dur a terme el projecte que permet explicar in situ amb projectors d’alta definició com eren els frescos.

L’alumnat de l’Escola d’Art i els assistents externs a la xerrada van poder conèixer de primera mà com es va dur a terme aquest interessant projecte, des de la presa d’imatges fotogràfiques de les pintures conservades al MNAC, la digitalització 3D de l’espai, o la reconstrucció i restauració de l’obra amb el dibuix i pintat digitals. També van poder gaudir amb les explicacions tècniques del projecte, de com es va concebre l’animació o la instrumentalització i recreació musical de l’audiovisual, dels problemes tècnics d’encaix de les imatges projectades dins l’absis o de la col·locació dels projectors, entre d’altres. La xerrada va generar un gran interès per l’espectacularitat del projecte i pel seu caràcter innovador, que permet restituir d’una manera molt aproximada i alhora amb una mirada contemporània, el valor i significat d’aquesta joia de l’art romànic català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s