L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps col·labora amb serveis i empreses d’Igualada

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps ofereix diversos tipus d’ensenyaments, tant reglats, els diferents cicles formatius, com no reglats, els cursos i tallers d’Escola Oberta. Els ensenyaments reglats són cicles formatius d’arts aplicades i disseny i de caràcter professionalitzador, i els seus currículums contemplen mòduls de projectes; alguns d’aquests projectes és molt interessant que siguin “projectes reals”, és a dir que tinguin una aplicació concreta i efectiva en la realitat, cosa que proporciona a l’alumnat una visió més directa i compromesa amb aquests treballs.

Actualment, un dels exercicis que des del mòdul de projectes del cicle de grau superior de Gràfica Publicitària s’està treballant gira al voltant de la senyalització. Així doncs el passat dimarts dia 21 de gener a les 8 del matí, els alumnes de 2n curs d’aquest cicle i la professora Ester Comenge van fer una visita al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia per veure la situació actual i fer un estudi “in situ” de les necessitats i possibilitats en senyalètica dels espais, fer fotografies, analitzar els espais, les entrades i sortides, i obtenir plànols actuals.

Des del Museu, van comentar la necessitat que tenien de millorar la senyalització, una tasca que es proposen de fer tard o d’hora. A partir d’aquí els alumnes treballaran per oferir solucions ben adequades, i, un cop acabats, aquests projectes es presentaran als responsables del museu perquè en puguin fer una valoració i decidir si en porten algun a la pràctica.

El matí va continuar amb una visita a una de les empreses que habitualment col·labora amb l’escola, L’Art de la Llum, i concretament a les seves instal·lacions del carrer del Clos per tal de conèixer de primera mà materials i possibilitats per a la creació.

La Laura Bosch va ser l’encarregada d’explicar els diferents suports publicitaris que s’utilitzen, com ara forex, dibond, metacrilat, foam, vinils de tall, etc., així com també diversos materials d’impressió amb els quals treballa aquesta empresa, com vinils, lones, reixeta, tela, paper, pvc ecològic, etc; per completar l’experiència formativa també van poder veure en ple funcionament diferents màquines específiques.

Visita_Museu-2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s