L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps amb la fotografia: visita a l’exposició de Manel Armengol

armegol-2

Els alumnes de 1r i 2n curs de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art van visitar la setmana passada l’exposició “Manel Armengol. Transicions. Els setanta a Espanya, els EEUU i la Xina”. La mostra, que s’ha pogut veure al Museu de la Pell des del dia 20 de setembre, reuneix 75 fotografies de Manel Armengol preses els anys setanta, una dècada de canvis, d’incerteses i de gran complexitat política i social en els tres països que els serveixen de context.

Els alumnes van poder gaudir de les explicacions del propi autor que va comentar personalment l’exposició, versant un munt d’anècdotes i experiències amb el comentari de cadascuna de les fotografies. Obres que en el seu moment l’autor va saber captar amb una mirada molt personal i que, amb el pas dels anys, han adquirit un valor històric i documental molt rellevant.

La visita a exposicions forma part del conjunt d’activitats formatives paral·leles a les classes que l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps té interès en fomentar entre el seu alumnat. En aquesta ocasió, el Museu de la Pell ha posat a disposició de totes les escoles d’Igualada aquesta activitat que ha estat molt adequada en el cas de l’Escola d’Art per als estudis de disseny publicitari que s’imparteixen al centre i que inclouen l’assignatura de fotografia. Per als alumnes ha estat una activitat molt profitosa i interessant, no només per la vessant històrica i social de les imatges exposades sinó també pel seu valor fotogràfic i contingut artístic, així com per l’oportunitat única de poder dialogar amb el seu autor.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s