Inaugurada l’exposició de Quim Rifà a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

El passat 21 de febrer es va inaugurar a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps l’Exposició d´Escultura de Quim Rifà, una mostra “d’art reciclat” que es podrà veure a la sala Gaspar Camps fins al 22 de març.

Quim Rifà es va iniciar en l´escultura a partir d’una formació clàssica, acadèmica, i amb el treball en pedra, però com diu ell mateix, “des de la meva estada a Berlín he evolucionat el meu concepte de creació cap a la manipulació d’objectes obsolets per unir-los en una sola forma amb vida pròpia. Amb això vull que dos conceptes molt clars, el dels objectes originals i el de la nova forma, puguin ser reinterpretats més o menys lliurement per l’observador. També vull que diferents objectes ja “morts” adoptin una nova vida totalment diferent en combinar-se entre ells”.

Quim Rifà, per tant, explora possibilitats en la línia del “ready-made” o “object trouvé” que artistes com Duchamp o Picasso ja havien treballat, i, a través del reciclatge d´objectes de tots tipus (antics telèfons, càmeres fotogràfiques o de filmar, màquines d´escriure, estris de jardí, assecadors de perruqueria, parts d’antigues nines de joguina, etc.) crea uns “personatges” amb vida pròpia, que transiten pels camins de l’humor i de l’absurd i que provoquen sorpresa, curiositat, comicitat i, en alguns casos, una mica de temor.

Quim Rifà ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives a nivell nacional i internacional i ha estat premiat en la darrera edició de Drap-Art amb el premi Resiu’Art 2012 a l’artista emergent.

quim-rifa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s