Raül Martínez inaugura a la sala de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

El dijous passat, 18 d´octubre, es va inaugurar l’exposició “De la projectació al moviment, dibuix i escultura. Formigues” a la sala Gaspar Camps de l’Escola Municipal d’Art d’Igualada, amb la presència de l’artista, de l’escultora Teresa Riba, de la cap d’estudis de l’escola, Raquel Camacho, i de la directora, M. Goretti Bartrolí.

L’obra de Raül Martínez combina perfectament el coneixement de la mecànica, l’estudi del moviment i la pràctica escultòrica, ja que, a partir de l’ofici, element molt important a l’hora d’enfrontar-se al fet escultòric, el Raül ha anat desenvolupant la sensibilitat i la creativitat artística, cosa que destaca la seva antiga professora Teresa Riba.

Com és habitual en les seves obres, la base principal dels projectes és l’ús de peces i materials reciclats, que a priori poden semblar freds i inexpressius (planxes metàl·liques, ferros, molles, cadenes, motors) però que, gràcies a l’observació dels animals reals i al treball acurat, transmeten una sensació de naturalitat i vida.

Les obres estan realitzades a partir de mecanismes aparentment senzills que incorporen sensors de moviment, cosa que fa que aquestes “criatures” reaccionin als estímuls que es troben en el seu camí, aportant un element lúdic i màgic, i despertant en el públic sorpresa i curiositat.

I és veritat que aquests ginys mecànics en forma d’animals diversos estan causant una petita commoció a tot aquell que transita per l’escola: fascinació general i algun ensurt per als despistats.

L’exposició “De la projectació al moviment, dibuix i escultura. Formigues”, de Raül Martínez, es podrà veure a la sala Gaspar Camps fins al 23 de novembre.

Deixa un comentari