TILL EULENSPIEGEL – Gran éxit en la 10a Edició de la Cantata escolar!

Dilluns 26 de març a les 7 de la tarda va tenir lloc al Pavelló de hoquei de les Comes la desena edició de la Cantata escolar. Activitat organitzada per l’ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’ajuntament de Vilanova del Camí, el suport logístic de l’ESCORXADOR: centre de creació i formació artística que aglutina les escoles municipals d’art, música i teatre d’Igualada i el reconeixement com a activitat formativa dels mestres participants, del Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

A la presentació de l’acte, l’alcalde d’Igualada, Sr. Marc Castells va comparar —pel que fa a acte multitudinari— la cantata amb l’arribada del Patge Faruk i és cert, perquè al pavelló de les Comes no hi cabia ningú més. Seguidament els tres directors de les escoles municipals van prendre la paraula i van donar pas a les orquestres Ad Libitum i l’Orquestra de l’EMMI, que interpretaren, sota la direcció de Pep Massana, arranjaments del Fantasma de l’òpera de A. Lloyd Webber, Pere i el llop de S. Prokovief i els Mestres cantaires de R. Wagner.

Desprès del petit concert s’inicià la segona part en la que més de 700 alumnes de 4t de primària d’Igualada i de Vilanova del Camí, de les escoles: Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Àuria, Emili Vallès, Escolàpies – Sant Josep, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Jesús Maria, Mare del Diví Pastor, Maristes Igualada, Mestral, Monalco, Montclar, Mowgli, Ramon Castelltort, Joan Maragall, Marta Mata i Pompeu Fabra, de Vilanova del Camí, acompanyats: per les orquestres ja mencionades, per Guillem Martí al piano i per la narració de Maria Roca, alumna de l’escola municipal de teatre, van interpretar la Cantata Till Eulenspieguel, de Günther Kretzschemar dirigits tots ells per Montserrat Roset.

Cal fer notar que a més de les cançons, els alumnes també havien preparat un munt de treballs plàstics, sota la direcció de David Obiols, que ambientaven el pavelló i no cal dir que els nens i nenes van cantar amb entusiasme cada una de les cançons, aconseguint del públic forts aplaudiments i un èxit merescut.

En finalitzar la cantata, i desprès d’un llarg aplaudiment dirigit als mestres i als alumnes, Marc Castells, alcalde d’Igualada; Anna Bacardit, regidora d’ensenyament i universitats, i els directors de les escoles d’ensenyaments artístics, van obsequiar als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un Till fet de pa —en referència a un dels episodis de la cantata—. No està de més fer notar i agrair també la col·laboració, potser no tant visible, de mestres i tutors de les aules de 4t que amb el seu treball han ajudat a la realització de la cantata així com la realització de la il·lustració del programa de mà, feta per Xavier Carulla, alumne de l’escola municipal d’art.

gaspar camps

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s